Odštopavanje odvoda

Razni su uzroci začepljenja odvoda, a posljedice koje nastaju zbog istog mogu biti vrlo neugodne za vas, a ponekad i za vaše susjede. Detektirati ćemo gdje je došlo do problema, vrhunskom, profesionalnom Ridgid opremom, snimiti ćemo odvodnju i dovodne instalacije te otkloniti kvar ili uzrok začepljenja.

U kuhinji često dolazi do začepljenja odvoda zbog masnoća, ostataka hrane, raznih taloga, a u kupaonici zaštopane odvode i neugodne mirise uzrokuje kosa i nakupina sapuna, kamenac, ponekad i šuta ili nepostojanje oduška kanalizacije.

Nekoliko je znakova da imate problema sa zaštopanim odvodom:

  • voda sporo otječe iz sudopera, kade, bidea,
  • primijetili ste da tamna masa izlazi iz odvoda,
  • iz kade ili sudopera izlaze mjehurići,
  • čujete klokotanje u wc-u ili cijevima,
  • voda izlazi iz sifona.

Ti znakovi vam govore da su vaše cijevi pune naslaga i da je protočnost usporena, ako ne i zaustavljena. Kod zaštopanih cijevi uvijek je bolje problem riješiti na vrijeme, prije nego što dođe do ozbiljnih problema kao što je poplava u stanu, uništeni parketi ili uništeni stropovi kod susjeda.

Začepljenja rješavamo kombinirajući našu stručnost, nebrojena iskustva s terena i najmoderniju opremu za odštopavanje odvoda. Raspolažemo brojnim vodoinstalaterskim alatima, visokotlačnom pumpom, sajlama i kamerom za snimanje odvoda. Ukoliko ne pomaže ni sajla, ni pumpa, uz pritisak od 205 bara, ni mlaznice, preostaje samo kirurgija (mehanika). Sve prekopati i ponovo napraviti instalaciju. To je uvijek zadnja opcija, a vi nas kontaktirajte na vrijeme da do zadnje opcije ipak ne dođe.

Odštopavanje odvoda, naša je specijalnost i uvijek novi izazov, stoga ne brinite, za sve postoji rješenje. Budući da je naš suradnički tim velik, bez problema, sanirat ćemo bilo kakvu štetu nastalu kao posljedicu neprohodnih odvodnih cijevi.